Contact

Browse > Home / Mobilen på kollektivtrafiken en fröjd för ficktjuvar enligt säkerhetskonsult Nemer Haddad

Active Armour

Stockholm Sweden

www.activearmour.com

Active Armour offers both staff in police, military and security companies

Mobilen på kollektivtrafiken en fröjd för ficktjuvar enligt säkerhetskonsult Nemer Haddad

August 06, 2016
Kollektivtrafiken en plats där det är särskilt hög risk för ficktjuvar. Är du turist, ja, då är du många gånger ett mer attraktivt mål än en medborgare. Varför? Jo, du befinner dig i nya miljöer och fokuset ligger kanske många gånger på att hitta och hålla ett öga på just din hållplats. En annan faktor som också bidrar till ökade risker är mobiltelefonen enligt Nemer. Går du idag ombord på t.ex. en buss så sitter alla med ansiktet och tankarna djupt ner i mobilen. Väskorna står brevid på golvet och sanolikheten upptäcka att du blir bestulen på dina tillhörigheter är då mindre.

Du kan tänka på följande för att skydda dig
  • Ha alltid fysisk kontakt med din väska. Tex med din fot.
  • Om möjligt, framförallt kväll och natttid, undvik fastna med blicken i mobilen. Ha lite koll i stället på vad som händer omkring dig.
  • Tänk på ditt kroppsspråk. Visa lite självförtroende. Genom att signalera att du har koll så minskar du risken för att bli föremål för stöld.
  • Om du blir bestulen så tänk dig en extra gång innan du springer efter. Du kan bli inlurad i en gränd där det väntatar flera personer.
  • I förebyggande syfte så kan du aktivera mobilens funktion som ger dig möjligheten att rader innehåller på mobilen på distans men även spåra den.
/Nemer Haddad
Share this :